Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa
Ruokapalveluiden keskuskeittiö valmistaa ja toimittaa ruokaa kouluille ja varhaiskasvatukseen. Oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastolta.
Jokaisen oppilaan terveyteen liittyvät yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.
Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, leipä ja levite sekä salaatinkastike.
Toimitamme myös päivittäin ruoan Kuhan koululle ja varhaiskasvatukseen.
Koulujen keskuskeittiö toimii Kirkonkylän koululla. Keittiöllä työskentelee ruokapalvelupäällikön lisäksi ruokapalvelutyöntekijöitä.
Ruokailu on olennainen osa opetusta, kasvatusta ja lasten hyvinvoinnin edistämistä. Monipuolinen ateria lisää koulussa viihtyvyyttä ja ylläpitää vireyttä koulupäivän aikana.
Ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset.
Ruoka-aineallergiat
Ruoka-aineallergioista ja erityisruokavaliosta ilmoitetaan kouluterveydenhoitajalle.
Varhaiskasvatuksen lasten ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot ilmoitetaan suoraan keskuskeittiölle. Huoltajat keskustelevat lapsen erityistarpeista myös varhaiskasvatuksen opettajan kanssa.
Lounaslista, vko 3
Maanantai 13.1.
PASTAKASTIKE
SPAGETTI
KAALIPERSIKKASALAATTI
Tiistai 14.1.
MANNAPUURO
KARJALANPIIRAKKA
LEIKKELE
TUORELISÄKE
Keskiviikko 15.1.
BROILERIPYÖRYKÄT
CURRYKASTIKE
PERUNAT
JÄÄVUORITOMAATTISALAATTI
Torstai 16.1.
TONNIKALAPASTAVUOKA
PORKKANARAASTE
Perjantai 17.1.
MAKKARAKEITTO
TUORELISÄKE/HEDELMÄ
PEHMEÄ LEIPÄ
Lounaslista viikko 04
Maanantai 20.1.
TOMAATTINEN
BROILERIKASTIKE
PASTA
LÄMMIN KASVISLISÄKE
KAALIVIHANNESSALAATTI
Tiistai 21.1.
KALAMUREKEPIHVIT
TARTARKASTIKE
PERUNAT
TUORESALAATTI/
PUNAJUURISALAATTI
Keskiviikko 22.1.
JAUHELIHAKEITTO
JUUSTO
TUORELISÄKE
PEHMEÄ LEIPÄ
Torstai 23.1.
UUNIMAKKARA
PERUNASOSE
SINAPPIKURKKUSALAATTI
KAALIRAASTE
Perjantai 24.1.
KIRJOLOHIKEITTO
TUORELISÄKE/HEDELMÄ
PERUNARIESKA