Siirry sisältöön

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

Ruokapalveluiden keskuskeittiö valmistaa ja toimittaa ruokaa kouluille ja varhaiskasvatukseen. Oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastolta.

Jokaisen oppilaan terveyteen liittyvät yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.

Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, leipä ja levite sekä salaatinkastike.

Toimitamme myös päivittäin ruoan Kuhan koululle ja varhaiskasvatukseen.

Koulujen keskuskeittiö toimii Kirkonkylän koululla. Keittiöllä työskentelee ruokapalvelupäällikön lisäksi ruokapalvelutyöntekijöitä.

Ruokailu on olennainen osa opetusta, kasvatusta ja lasten hyvinvoinnin edistämistä. Monipuolinen ateria lisää koulussa viihtyvyyttä ja ylläpitää vireyttä koulupäivän aikana.

Ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset.

Ruoka-aineallergiat

Ruoka-aineallergioista ja erityisruokavaliosta ilmoitetaan kouluterveydenhoitajalle.

Varhaiskasvatuksen lasten ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot ilmoitetaan suoraan keskuskeittiölle. Huoltajat keskustelevat lapsen erityistarpeista myös varhaiskasvatuksen opettajan kanssa.

Lounaslista, vko 3

Maanantai 13.1.

PASTAKASTIKE
SPAGETTI
KAALIPERSIKKASALAATTI

Tiistai 14.1.

MANNAPUURO
KARJALANPIIRAKKA
LEIKKELE
TUORELISÄKE

Keskiviikko 15.1.

BROILERIPYÖRYKÄT
CURRYKASTIKE
PERUNAT
JÄÄVUORITOMAATTISALAATTI

Torstai 16.1.

KIRJOLOHIKIUSAUS
PUNAJUURIVIIPALEET
PORKKANA-ANANASRAASTE

Perjantai 17.1.

MAKKARAKEITTO
TUORELISÄKE/HEDELMÄ
RUISLEIPÄ

Lounaslista viikko 04

Maanantai 20.1.

PASTAKASTIKE
SPAGETTI
KAALI-PAPRIKASALAATTI

Tiistai 21.1.

KALAMUREKEPIHVIT
TARTARKASTIKE
PERUNAT
JÄÄVUORI-KURKKUSALAATTI
PUNAJUURISALAATTI

Keskiviikko 22.1.

KELTAINEN KANAKEITTO
TUORELISÄKE TAI HEDELMÄ
PEHMEÄ LEIPÄ

Torstai 23.1.

LIHAPYÖRYKÄT
PERUNASOSE
MARINOITU KAALISALAATTI
PORKKANARAASTE

Perjantai 24.1.

LAPINPOJANKEITTO
TUORELISÄKE TAI HEDELMÄ
OHRARIESKA